En aquest vídeo, se'ns exposen els principis i beneficis d'aquest enfocament, que proposa permetre que els nadons participen activament en la seua alimentació des dels sis mesos, sense recórrer a papilles ni a una programació estricta de menjars.
Punts clau:
-
Alimentació a demanda: González fa èmfasi en la importància de respectar l'apetit del nadó, permetent-li decidir quant i què menjar, la qual cosa afavoreix una relació saludable amb el menjar i prevenen problemes com l'obesitat o l'aversió alimentària.
-
Autonomia i habilitats motores: En oferir aliments sòlids adequats per a la seua edat, els nadons desenvolupen habilitats motores fines, coordinació i confiança en ells mateixos a l'hora de manejar i explorar els aliments pel seu compte (patata/ pastanaga cuita).
-
Desmitificació de les papilles: El pediatra qüestiona la necessitat de les papilles com a única forma d'introduir aliments sòlids, argumentant que els nadons estan capacitats per manejar aliments tous i adaptats des dels sis mesos, sempre sota supervisió.
-
Confiança en el nadó: González destaca que és fonamental confiar en les senyals i capacitats del nadó, evitant forçar-lo a menjar o seguir horaris rígids, la qual cosa afavoreix una alimentació més plaentera i menys conflictiva.
En resum, Carlos González defensa una alimentació complementària que respecte el ritme i les necessitats del nadó, fomentant la seua autonomia i una relació positiva amb el menjar des del principi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario